Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.be

Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
website ontwerper?
www.webhandig.be

Belichting

Schaduwen

Vergeten Door Beginners

Beginners vergeten vaak dat een schaduw ook bij het onderwerp hoort. De schaduw is er direct mee verbonden en kan er niet los van worden gezien.

Richting Van Het Licht

De schaduw geeft de richting van het licht aan en zorgt voor diepte in de foto. Lange schaduwen geven de tijd van dag aan. Bij voorkeur maken we foto's in de ochtenduren of aan de het eind van de dag.

De uren na zonsopkomst en voor zonsondergang worden de gouden uren genoemd. De schaduwen zijn dan lang en minder hard dan midden op de dag.

In De Studio

In de studio is het makkelijk om meerdere schaduwen te creŽren maar dit zal onnatuurlijk ogen. Bepaal een richting van het licht als je een opstelling maakt in de studio.

Wolken

Wolken maken bij buitenopnamen deel uit van het geheel. Extra mooi kan het worden door de spelen met de schaduw die een wolk (of wolkrand) werpt op de grond. Op deze manier kan er meer spanning en sfeer in de opname worden gelegd.

Een landschapsopname kan gauw saai zijn. Door een balans te zoeken met lichtstralen die door een wolk breken kan er veel spanning in een opname worden gebracht. Indien er een vocht in de lucht zit kunnen zeer dramatische opnamen worden gemaakt door de lichtstralen zichtbaar te maken en te werken met een polariserend filter.
 
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!