Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.be

Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
website ontwerper?
www.webhandig.be

Belichting

Reflectoren

Eenvoudig

Het probleem ligt vaak in het ontstaan van de hoge contrasten in de opname. Het probleem is dus niet de hoeveelheid licht maar de verdeling hiervan. Het gebruik van reflectoren is een relatief goedkope manier om het ontstaan van te grote contrasten te beperken. Er komen geen lampen bij aan te pas en er is dus geen elektriciteit nodig.

Een flits heeft als nadeel dat er vaak eerst een proefopname gemaakt moet worden om het effect te beoordelen.

Indien met reflectoren wordt gewerkt kan het resultaat van de belichting direct worden gecontroleerd.

Wit Papier

Een reflector van een eenvoudig velletje papier kan afhankelijk van het onderwerp reeds voldoende zijn om het contrast voldoende te neutraliseren. Denk hierbij aan natuurfotografie. Een oude (witte) schoenendoos en een paar steentjes werkt prima.

Opvouwbaar

Falcon Eyes Reflectiescherm

Een handig opvouwbaar reflectorscherm kan zeer handig zijn en hoeft niet zoveel te kosten. Hiernaast staat een afbeelding van het Falcon Eyes Reflectiescherm. Dit handzame scherm kost slechts 25 Euro.

Dit reflectie scherm heeft 7 verschillende mogelijkheden met slechts 1 opvouwbare beugel. De beugel heeft standaard een diffuus doek en kan worden voorzien van een hoes die 2 ritssluitingen heeft om de 7 combinaties mogelijk te maken.

Het reflectiescherm is 56 cm in het rond en opgevouwen slechts 20 cm in het rond. Dit kan eenvouding worden meegenomen de natuur in.  De kleuren zijn: Sunlight, goud, zilver, transparant, wit, chroma green en chroma blue en wordt geleverd in een handzame opbergtas.

Kleuring

Door gebruik te maken van een goudkleurige reflector worden de kleuren warmer. De diffuser kan worden gebruikt om het licht minder hard te maken en dus beter te verspreiden over het object.
 
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!