Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.be

Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
website ontwerper?
www.webhandig.be

Fotobewerking

Perspectief Correctie 2

Standpunt

Afbeelding met een duidelijke vertekening als gevolg van perspectief

Het is niet altijd mogelijk een ideaal standpunt te kiezen (en de ideale lens te hebben!). Vaak is een vertekening als gevolg van het perspectief niet hinderlijk. Tenslotte hebben we in werkelijkheid het perspectief ook waargenomen.

Op de foto aan de rechterzijde is er sprake van een hinderlijke vertekening als gevolg van het standpunt en de korte brandpunt (16mm) van de lens. Het graf aan de rechterkant staat nog wel verticaal maar de achterste graven aan de linkerkant staan duidelijk uit het lood. Zij hellen duidelijk naar voren

Correctie

Het perspectief is voor een gedeelte gecorrigeert.

Na het aanbrengen van de (gedeeltelijke) perspectief correctie komt het beeld veel natuurlijker over. Ik heb bij deze correctie niet alle vertekening die ontstaat door het perspectief verwijdert. Er is slechts alleen een correctie aangebracht zodat de graven recht komen te staan. Het perspectief, als gevolg van het standpunt, heb ik laten bestaan.

Er had ook gekozen kunnen worden voor een ander standpunt maar ik wilde bewust het eerste graf duidelijk op de foto krijgen. Dat kan alleen door met een groothoeklens de opname te maken. Op deze manier komt er ook een duidelijke lijn in de foto.

Een standpunt recht voor de graven had een saai beeld opgeleverd. Deze regel geldt in het algemeen voor alle opnames.

De foto's zijn gemaakt op begraafplaats "Rusthof" in Amersfoort.
 
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!