Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.be

Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
website ontwerper?
www.webhandig.be

Beschouwingen

Bereik van je Oog

Gezond (en Jong Oog)

Een gezond oog kan zich scherp stellen op beelden op 30cm afstand tot en met oneindig. Dit bereik heeft niets te maken met scherptediepte maar met het vermogen om scherp te stellen. Vergelijk dit met de standaard lens van je fototoestel.

Bijziend

Een persoon die bijziend is kan voorwerpen op korte afstand goed zien. Een voorwerp op enige afstand is onscherp omdat de bolling van ooglens te sterk is. Je hebt dan een bril nodig met een negatieve sterkte (een zogenaamde concave lens).

Verziend

Een persoon die verziend is kan voorwerpen op grote afstand goed zien. Een voorwerp op korte afstand is onscherp omdat de ooglens zich niet voldoende kan bollen. Je hebt dan een bril nodig met een positieve sterkte (een zogenaamde convexe lens).

Leesbril en Verder

De bril die iemand nodig heeft die bijziend of verziend is heeft niets met een leesbril te maken. Iemand die verziend of bijziend is kan zijn bril altijd ophouden! Dit in tegenstelling tot een leesbril.

Wanneer het oog het vermogen veliest om zijn lens van vorm te laten veranderen (=accomoderen) kan het zijn dat je een bril nodig hebt voor dichtbij of veraf. Heb je pech dan heb je 2 brillen nodig, maar in dat geval kan een bril met multifocale glazen uitkomst bieden.

Het nieuwste sneufje, maar dit heeft niets met fotografie te maken zijn accomoderende implantlenzen, je hebt dan geen bril meer nodig en je kunt scherp zien op alle afstanden.

Het Bereik van de Camera

Bij gebruik van een gewone lens is het mogelijk scherp te stellen van 30cm tot en met oneindig. Bij de macrolezen is het mogelijk om scherp te stellen tot op enkele centimeters.
 
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!