Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.be

Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
website ontwerper?
www.webhandig.be

Concertfotografie

Gebruik De Omgeving

Verlichting

Arteganza

Beweeg de cursor over de foto om een alternative opname te zien van dezelfde artiest maar dan zonder het lichteffect.

Kijk goed hoe de lampen hangen. Vaak zie je wel een patroon en komt de voorkeur van de lichttechnicus aan het licht. Kijk waar de artiest staat die je wilt fotograferen en maak een keuze voor de beste positie.

Je bent erg afhankelijk van de verlichting. Zoals je op de foto hiernaast ziet geeft het een bijzonder effect de spotlight recht achter de artiest te hebben, echter, dan zit die hinderlijke microfoon er weer voor. Beweeg de cursor over de foto om een alternatieve foto te zien. Nu zonder het lichteffect.

Rook (Stoom) Machines

De rookblazers kunnen een mooi soft effect geven aan de achtergrond van de artiest indien deze verlicht wordt. Staat de artiest midden in de rook (of erachter) dan is het hinderlijk. Het is wel mogelijk deze waas voor een groot gedeelte weg te werken maar beter is het te voorkomen.

Deze rookmachines hebben vaak een vaste opstelling. Houd hier rekening mee!

Een Artiest Staat Zelden Stil

Een artiest staat niet vaak stil. Maar er zijn momenten, bij een lange uithaal van een zanger of op het moment dat een gitarist zijn solo geeft dat je even een moment hebt voor een zeer gunstige (en scherpe) foto. Pak deze momenten. Luister dus ook naar de muziek en probeer het patroon te ontdekken.

Vaak zingen meerdere artiesten het refrein mee. Dat zijn momenten dat de gitarist ook zingt en weer eens een andere positie inneemt.

Een Zwarte Achtergrond is Saai

Een zwarte achtergrond, en dat is vrijwel bij alle concerten het geval, geeft niet veel kleur. Wanneer de artiest dan ook nog eens donder haar heeft wordt het een saaie bedoeling. Kijk eens goed ofdat je een positie kunt vinden waarbij een verlichtingsspot achter de artiest valt. Het licht wordt meestal gespreid door rook (stoom) en stofdeeltjes en kan zo een bijzonder effect geven.
 
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!