Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.be

Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
website ontwerper?
www.webhandig.be

Concertfotografie

Diversen

RAW of JPEG

Probeer de opnames te maken in RAW. Hierdoor heb je de mogelijkheid om toch nog wat te halen uit een onderbelichte of juist overbelichte foto. Vooral indien er felle gekleurde spots op het object gericht staan kan er nogal eens een verzadiging optreden. Hiervan heb je eerder last indien je opname in JPEG maakt.

Witbalans

Dat zou een verhaal op zich worden. Bij concerten is er vaak een gekleurde verlichting. Je toestel weet dan ook niet waar het aan toe is. Ik zou kiezen voor een vaste instelling en achteraf met de computer corrigeren.

Er zijn tegenwoordig zeer handige voorzieningen waarbij een sample kan worden genomen van een beeldpunt wat kleurneutraal (zwart, grijs of wit) zou moeten zijn. Er wordt dan automatisch een witbalans correctie toegepast.

Scherptediepte

In het algemeen zullen de opnames met een groot diafragma worden genomen. Er is tenslotte eerder te weinig dan teveel licht. Let goed op dat de focus op het juiste punt is gericht.

Je bent niet de eerste die de microfoon scherp op de foto heeft en de artiest onscherp!

Een zeer lastig persoon om op de foto te krijgen is keer op keer de drummer. Hij zit achter op het podium (dus een lang brandpunt afstand) en er staan genoeg instrumenten rondom de drummer waar het fototoestel op wil scherp stellen. Oppassen dus.
 
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!