Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.be

Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
website ontwerper?
www.webhandig.be

Concertfotografie

Catch the Moment

Fotografeer Niet Alles

Pak het moment wat aangrijpt. Een gitarist die zonder enige gezichtsuitdrukking op zijn gitaar speelt is een niet zo bijzonder onderwerp. "Catch the moment", het blijft een kunst.

(mini) Burst

Neem altijd een paar foto's vlak achterelkaar. Ik maak vaak een vijftal foto's vlak achter elkaar vanuit hetzelfde standpunt. De lichtomstandigheden wisselen vaak ook snel.

Thuis op de computer maak ik dan meteen de keuze welke de beste is en de rest gaat in een "tijdelijk" putje. Pas als ik tevreden ben over de selectie maak ik het putje pas echt leeg.

Beweging

Het kan ook een bijzonder effect geven door de beweging juist wel vast te leggen. Je kunt twee keuze's maken:

Langere sluitertijd: dit zorgt ervoor dat de beweging wordt vastgelegd zonder dat er een scherp beeld zichtbaar is. Kan misschien alleen bruikbaar zijn om de beweging van een drumstok vast te leggen. Daar werkt een korte sluitertijd juist onnatuurlijk.

Flitsen op het tweede gordijn: met de moderene DSLR camera's kies je dan voor "rear sync". In dat geval wordt de flitser geactiveerd aan het einde van de opname. Door te kiezen voor "rear sync" zit de veeg "achter de beweging". Door te flitsen is niet het gehele beeld onscherp maar is het beeld vlak voordat de sluiter sloot bevroren.

De tweede methode heeft natuurlijk als nadeel dat je moet flitsen maar geeft wel de mooiste opnames indien je beweging wil vastleggen op de foto.

Solo

Een artiest doet vaak extra zijn best als er een solo gespeeld moet worden. Andere houding en meer spanning op zijn gezicht. Dit is ook vaak het moment waarop de gitarist naar voren stapt en dat is het moment is om duidelijke foto's te nemen.
 
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!