Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.be

Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
website ontwerper?
www.webhandig.be

Problemen

Condens

Van Koud naar Warm

Het kan zeer hinderlijk zijn en soms heel moeilijk te voorkomen. De kans op condens wordt vergroot indien er een temperatuur verschil is tussen de body en de lens of tussen de body/lens en de omgeving. Het meest hinderlijk probleem ontstaat in de warme vochtige landen, de tropen. Als je uit de gekoelde auto stapt kun je in ieder geval het eerste kwartier vergeten dat je foto's kunt nemen. De overgang van koud naar warm is het meest vervelend.

Condens op lens bij foto in tropen

Indien je in een tropisch land bent en je loopt van de hotelkamer even naar buiten om een foto te nemen van het zwembad van het hotel dan levert het een plaatje op zoals hiernaast aan de rechterkant.

Laat het toestel daarom op temperatuur komen om problemen te voorkomen.

Regenbui

Stop je toestel ook nooit onder je jas om het te beschermen tegen regen. Na de regenbui weet je een ding zeker. Het koude fototoestel is opgewarmd en er is veel condens ontstaan onder de vochtige en warme jas.

Het beste is gewoon om de paraplu op te doen en het toestel op de zonnekap op de arm te laten leunen en gewoon afwachten tot de regenbui voorbij is. Op die manier neemt het toestel zo goed mogelijk de temperatuur van de omgeving aan. Pas op voor temperatuur wisselingen.

Wintersport

Tijdens de wintersport heb je het omgekeerde probleem. Het is buiten koud, op het moment dat je binnenshuis komt ontstaat er condens op de lens of in het toestel.

Tip: Plastic Zak

Als je wilt voorkomen dat er vocht in het toestel komt en storing ontstaat is het advies om het toestel in een plastic zak te doen. Er zal dan condens ontstaan aan de buitenkant van de plastic zak en het toestel blijft droog. Als het toestel eenmaal op temperatuur is gekomen (15 tot 30 minuten) verwijder je de plastic zak.


 
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!